месест

месест
прил. - меснат, дебел, тлъст, пълен, набит
прил. - от месо, подобен на месо

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • копра — (инд. khopra) исушен месест дел од кокосов орев од кој се добива кокосово масло …   Macedonian dictionary

  • лимфосарком — (лат. lympha, грч. sarkoma месест израсток) мед. малигнен израсток што настанува во лимфното ткиво од атипични лимфоцити …   Macedonian dictionary

  • остеосарком — (грч. osteon, sarkoma месест израсток) мед. рак на коскеното ткиво …   Macedonian dictionary

  • полип — (грч. polypus) 1. ЗООЛ. видбез рбетно морско животно со многу кракови 2. мед. месест и брадавичав израсток на слузокожата на човечкото тело …   Macedonian dictionary

  • сарком — (грч. sarkoma месест израсток) мед. малигнен оток на сврзното ткиво кај човекот, рак …   Macedonian dictionary

  • фибросаркома — (лат. fibra, грч. sarkoma месест израсток) мед. вид опасен малигнен тумор се јавува кај помладите луѓе …   Macedonian dictionary

  • дебел — прил. пълен, тлъст, угоен, месест, шишкав, надебелял, напълнял, затлъстял прил. едър, голям, обемист, плътен, набит прил. гъст, компактен прил. подут, издут, издаден прил. корпулентен …   Български синонимен речник

  • меснат — прил. месест, дебел, тлъст, пълен, набит …   Български синонимен речник

  • от месо — словосъч. подобен на месо, месест …   Български синонимен речник

  • подобен на месо — словосъч. от месо, месест …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”